Hvorfor gruppetrening?

Gruppetrening er gøy og motiverende! Gjør treningen mer effektiv ved å trene sammen med andre. La instruktøren og de andre deltagerne inspirere og motivere deg til å prestere ditt beste!

Gruppetrening hvor treningsglede står høyt i fokus!

Hos Sport og Trim finner du gruppetimer på ulike nivå, slik at du kan skreddersy etter egne ønsker og behov. 

  • Gule timer er sykkeltimer.
  • Rosa timer er gruppetimer med kondisjon og koreografi enten på gulv eller step.
  • Sorte timer er styrketimer
  • Grønne timer er yogatimer, bevegelighetstimer.
  • Blå timer er egne kurs.
  • Orange timer er innebandy
  • Brune timer er foredrag/diverse happenings

Vi er opptatt av å ha sertifiserte og faglig dyktige instruktører slik at du kan oppleve mestring og at treningen er trygg og effektiv. 

Visste du at

Å trene sammen i gruppe øker mengden av feel–good endorfiner som normalt utskilles under fysisk trening?

Det har lenge vært kjent at kroppen skiller ut endorfiner under fysisk trening, og at det kan skape følelser av lykke etter treningen. Disse endorfinene beskytter også mot smerte. I en studie gjort av en forskergruppe fra Oxford University studerte de tolv roere etter en hard treningsøkt. Resultatene viste at de som rodde alene tålte mindre smerte enn de som trente sammen. Forskere mener at mengden av endorfiner øker av effekten av å ro sammen og at gruppen derfor en høyere smerteterskel, skriver BBC News.

Gruppetrening fungerer.

Endorfiner som utskilles under trening antas dermed å forbedre idrettslige prestasjoner hos mennesker, men forskerne tror også at endorfiner kan være den mekanismen som skaper følelsen av lykke som kan oppnås ved, for eksempel, dans og latter. – Resultatene viser at mengden endorfiner som utskilles er vesentlig høyere i treningsgruppen enn individuell trening, sier Emma Cohen, en av forfatterne av studien. – Vi vet fra tidligere erfaringer at det er bra for folk å trene i grupper på mange måter, det er motiverende og sosialt. Gruppetrening fungerer virkelig, sier psykologen Carole Seheult fra British Psychological Society, skriver BBC News.

Se vår timeplan

Sport og Trim

Med fokus på folkehelse og trening

Bli medlem